PH  یا اسیدیته خاک:

PH  در جذب عناصر غذایی توسط گیاهان بسیار موثر است. جهت جذب مناسب عناصر غذایی PH  خاک باید کمی اسیدی باشد.

مهمترین نقش PH  خاک حلالیت عناصر غذایی در خاک می باشد.

عناصر غذایی در PHهای مختلف حلالیت های متفاوتی دارند. عدد PH از صفر تا ۱۴ می باشد و PH  صفر تا ۶/۹ اسیدی، PH برابر ۷خنثی، PH برابر ۷/۱ به بالا قلیایی است.

در PHهای قلیایی خاک یعنی PH 7/1 به بالا بسیاری از عناصر غذایی مانند فسفر، آهن، روی، منگنز کاهش پیدا می کند لازم به ذکر است مناسب ترین PH برای جذب اکثر عناصر غذایی ۶-۷ است.

خاکهای جنگلها و اراضی واقع در شمال کشور اکثرا اسیدی، ولی PH مناطق مرکزی و جنوب کشور و مناطق خشک عمدتا قلیایی هستند.

برای تغییر و افزایش PH از اسیدی بطرف خنثی و قلیایی می توان از آهک استفاده نمود.

برای کاهش PH از قلیایی به سمت اسیدی کردن خاک باید از گوگرد و کودهای برپایه سولفات مانند سولفات آمونیوم استفاده کرد به علاوه خاک پیت ماس و کوکوپیت برپایه اسیدی نیز در کاهش PH خاک موثر است.

PH کمتر از ۵ موجب جذب بیش از حد عناصر بویژه عناصر کم مصرف (میکروالمنت ها) گردیده و در نتیجه موجب مسمومیت گیاهان می شود و PH بیش از ۷/۵-۸ نیز موجب عدم جذب برخی عناصر در گیاهان می گردد.

PH مناسب برخی گیاهان زینتی عبارتست از:

ارکیده ۵-۴  میخک ۷/۵ – ۶  لاله ۷

شمعدانی۶-۷  ماگنولیا ۵-۶  سنبل ۷-۷٫۵

بگونیا۵-۷٫۵  داوودی ۶-۷٫۵ شیپوری۶-۷

بنفشه افریقایی ۶-۷  نازیخی ۶-۶٫۵ زبان گنجشک ۶-۷٫۵

الیسوم ۶-۷٫۵  آزالیا ۴٫۵-۵  سرو خمره ای ۶-۷٫۵

همیشه بهار ۵٫۵-۷ گل جاوید۶٫۵  پیچ گلیسین ۵٫۵-۶٫۵

0 0 رأی
Article Rating
0
نظر خود را با ما درمیان بگذاریدx