سازگاری گیاهان زینتی با محیط های جدید و نحوه ی انتقال گیاهان زینتی 

سازگاری عبارتست از عادت کردن یک گیاه با یک شرایط محیطی جدید در محیط های طبیعی گیاهان سازگاری گیاهان با محیط جدید ممکن است در مدت زمان بسیار طولانی انجام شود.

در گیاهان زینتی برگی فرآیندهای فیزیولوژیکی مربوط به سازگار شدن را در طول دوره تولید یا دوره انتقال از محل تولید به محل نگهداری یا استفاده نهایی به کار گرفته و کنترل نمود تا موجب افزایش سازگاری در شرایط درون خانه یا آپارتمان یا اداره گردد.

در موقع انتقال یک گیاه زینتی از محلی به محل دیگر باید گیاه را با روزنامه یا پلاستیک و یا وسایل مناسب دیگر کاملا پوشانید، تا دچار تنش نگردد و با وسیله نقلیه مناسب آنرا حمل نمود.

گیاهانی که به محل جدیدی منتقل می شوند باید به مرور و با شرایط محیطی جدید خود را تطبیق دهند (از نظر نور، درجه حرارت، آبیاری، رطوبت نسبی هوا و…)

از علایم انتقال یک گیاه به محیط های جدید و عدم تطابق با آن محیط، ریزش برگها (مانند فیکوس بنجامین، حسن یوسف…) و یا تغییر رنگ برگها (مانند نخل ها – لیلیوم و…) می باشد.

اگر محیط جدید یک گیاه مشابه محیط قبلی رشد همان گیاه باشد، گیاه به رشد خود ادامه می دهد ولی اگر مشابه محیط قبلی گیاه نباشد رشد گیاه متوقف و گیاه نه رشد می کنند و نه می میرد و گیاه به حالت سکون در خواهد آمد.

برای سازگاری بهتر گیاهان با محیط های جدید درون خانه ای (خانه، آپارتمان، اداره، فروشگاه، فرودگاه و…) بهتر است آنها را ابتدا در نور بیشتری نسبت به محیط قبلی قرار داد و به مرور آنها را به محیط اصلی منتقل کرد. سازگاری از نظر نور ۷۰ درصد موفقیت گیاه و وفق با محیط های جدید است.

برای سازگاری بهتر گیاهان با محیط های جدید درون خانه ای بهتر است آنها را از نظر درجه حرارت نسبت به محیط قبلی در دمای کمتر قرار داد تا با عمل فتوسنتز کمتر توسط گیاه خود را با محیط جدید وفق دهد.(درکل نور بیشتر دمای کمتر)

برای سازگاری سریعتر گیاهان با محیط جدید باید به مدت ۲ تا ۸ هفته از دادن کود به گیاه خودداری نمود تا موجب تنش به گیاه نگردد.

4.7 3 رأی
Article Rating
0
نظر خود را با ما درمیان بگذاریدx